3/4rész:SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY... DAC-Rózsahegy 3-2

Poór For Fórum - Chilavert új cikkei

3/4rész:SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY... DAC-Rózsahegy 3-2

HozzászólásSzerző: chilavert Dátum: 2015. jún. 26., 8:29

SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY SFZ GYERE VELÜNK RÓZSÁT SZEDNI...

Előjáték

A sapka-sál játék a szlovák fociszövetség részéről nem járt sok sikerrel. Akárhogy is próbálták megakadályozni a zárt stadion melletti vetítést, nem sikerült. Minden felállított csapdát kikerülve, apait-anyait beleadva sikerült elintézni mindent. Felszerelni az óriási képernyőt, elintézni a mérkőzés közvetítésének jogait…

A szurkolók közt egészen érdekes hangulat uralkodott. A félelem és a harag átment szánalomba. Mosolyogtunk. Néha kínunkban, de sokszor már tényleg hahotarohamot idézett elő a szlovák fociszövetség. Ki akarták mérni az „életterünket”, de valahogy elfeledték, hogy a magántulajdonú helyeken történő tevékenységhez körülbelül annyi közük van, mint a Corgoň-ligás sajtótájékoztatóknak az értelmes időtöltéshez… Mindezek ellenére a helyszínen, a stadion melletti „arénába” a „kaja-pija” sátorokkal sikerült vásári hangulatot varázsolni, így a DAC-Rózsahegy meccs előtti órák kellemes időtöltéssel - szórakozással teltek.

Játék

Basszus. Jani rosszul fut ki - vesztünk! N‘lend egyenlít. Basszus, megint vesztünk! Kweuke gólt fejel! Kettő-kettő! Otello (nickname), az akkori vezérszurkoló majd szétszakad, úgy vezérli a háromezres tömeget. Amúgy, ez a stadionon kívüli háromezer ember a forduló harmadik legnagyobb nézőserege…

Caha törleszt, de természetesen csak őt állítják ki. Adiaba a főtribün közelében, nyújtott lábbal akar szerelni, és bár nem találja el az ellenfelet, veszélyes játék miatt jogosan kiállítják. Természetesen a színészkedő rózsahegyi srác megússza második sárga nélkül. Kilencen maradtunk. A tribünön, ahol csak a klubvezetők vannak és azok, akiket a szövetség engedélyezett, forr a vér. Mohseni a második kiállítás után feláll, és állítólag nyersen lekiált a tribünről a bírók felé - Sajze, szlovakise fuszbal! Először és utoljára mondom ki azt, hogy igaza van Mohseninak.

A mérkőzés delegáltja is megkapja a magáét, Bíró Tomi kipontozódik - „beolvas” az egész SFZ-nek, az egész országnak. Büntik lesznek, büntik lesznek!

Bírjátok ki! Elég a döntetlen! Vagy - Még, még, még, ennyi nem elég? Persze, hogy - még, még, még, ennyi nem elég!

Játék határok nélkül

A védőnk a labdát szokás szerint a „cölöplábú” felé rúgja. Hátha Leo valamit kitalál.

A kamera, együtt az operatőrrel, mintha elszédült volna, fura képeket látunk a képernyőn.

Filmkockázva: A labda Kweuke felé száll. Ezt még látjuk. Kweuke… Most már semmit se látunk. És most, újra Kweuke látható a képernyőn. Ez meg mit sétál a rózsahegyi kapu háta mögött?!? Egyszer csak az egyik szervező, aki fent áll a tribünön a kint lévő nézők felé fordul és valamit mutogat. Azzal az ismert mozdulattal - tenyerek felfelé néznek és gyerünk-gyerünk a mondanivalója - sugall valamit. A tömeg képernyőhöz legközelebb eső része mintha megértené őt. Fülsüketítő ordítás. Nem, még mindig nem tudjuk, hogy minek örülünk. Csak azt tudjuk, hogy örülni kell…

Kweuke a rózsahegyi hátvédek közt úgy vette le mellel a labdát, hogy testcselt csinálva lerázta az összes védőt. Nem tudom, hogy a gyors lefordulás után volt-e ideje felnézni, vagy csak egyszerűen érezte, hogy a kapus jócskán kint áll a kapujából. Mindegy, mert ez egy olyan pillanat volt, amilyenek miatt a legnagyobb focimegszállottak rendszeresen kijárnak a meccsekre - világszerte. Az életük végéig. És soknak nem is adatik meg, hogy részesei lehessenek egy ilyen gólnak.

Szóval, Leo lefordul és nagyon, de nagyon messziről kapura vágja a labdát és átemeli a tizenhatos vonalon mélázó kapuson…

Végre! A tömeg, egy emberként, végre megértette - gólt rúgtunk. Abban a robbanásban, abban a hangorkánban minden benne volt. Az őfelsége győztes gól, az őfelsége SFZ-t megverő győztes gól! A gólt legendává teszi az, ahogy a kameruni, mit sem sejtve, milyen háttere van ennek az egész cirkusznak, ezzel a góllal válaszol a SFZ-nek - Parancsoljon kedves SFZ, esetleg egy csokor rózsát, sok-sok tüskével?

A gól után az események a világ legjobb szürrealisztikus sportfilmjévé váltak. Képek, képek, képek… Egy más dimenzióról. Látjuk, ahogy Németh Kriszti az üres kapuból rúgja ki a labdát. Mindkét kezét ökölbe szorítja és magasba emeli, mint amikor egy focista gólt rúg. Krisztisen-harcosan. A nézők szeme csillog. Elképesztően mesés lenne, ha… Mesés lett… Sípszó… Vége a meccsnek… Nyertünk. Magam köré nézek. Nem hiszem el, hogy ez a focimeccs csak egy focimeccs volt! A képernyőn látjuk, ahogy Pinte Ati int a csapatnak - Gyerünk a szurkolókhoz! A játékosok felmásznak a szögesdrótos kerítésre és onnan dirigálják az őrjöngő, boldog és sósvizes szemmel „beszélő“ nézőket. A kameruniak magyarul kiabálják az Akkor is csak Déácét… Basszus, mi van itt?! Németh Kriszti vezényletét cseréli a DAC-sállal ünneplő Novota Jani, aki a meghatottságát nem tudja leplezni - nem is akarja.

Nem hiszem el, hogy ez a focimeccs csak egy focimeccs volt! Hát nézzen itt körül az, aki nem látja többnek!

Akkor talán naivan, de elhittem, úgy éreztem, hogy őszinte öröm lelte az embereket. És ma is elhiszem. Elhiszem azt, hogy amikor a mérkőzés után az Admirál Pubban ott ünnepelt Antal Barnus, akkor tényleg ő is boldog volt, és gyerekként örült ennek a napnak. És ha ma lenne az a nap, akkor ma is a rózsahegyi, életre szóló élményért pacsit kapna tőlem.

Jó, persze, talán a dobozos akció se végződött végül úgy, hogy annyi lett, amennyinek lennie kellett… Ezt azért írom virágnyelven, hogy teljesen ne romboljam ennek a fasza focinapnak az emlékét, mert…

Ez volt az a nap, amikor a foci nem csak foci volt. Több, annál sokkal több volt…
(Poór Tibor, KLIKKout 2012. április)
Avatar
chilavert
csili
csili
 
Hozzászólás: 664
Csatlakozott: 2013. szept. 12., 13:52


Re: 3/4rész:SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY... DAC-Rózsahegy

HozzászólásSzerző: pierre Dátum: 2015. jún. 26., 12:39

Ez az egyik kedvencem :)
Avatar
pierre
...
 
Hozzászólás: 4100
Csatlakozott: 2006. aug. 28., 16:46
Tartózkodási hely: Dunaszerdahely


Re: 3/4rész:SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY... DAC-Rózsahegy

HozzászólásSzerző: ISTYmester Dátum: 2015. jún. 26., 15:30

Kurvajó volt. Így egyszerűen :lol:
madridom.hu
kozbeszed.sk
Avatar
ISTYmester
Tősgyökeres szurkoló
 
Hozzászólás: 2092
Csatlakozott: 2006. szept. 27., 11:43
Tartózkodási hely: Brünn


Re: 3/4rész:SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY... DAC-Rózsahegy

HozzászólásSzerző: chilavert Dátum: 2015. jún. 27., 19:01

Köszi srácok! A Máriatölgyes elleni meccs után még pár cikket feldobok, ha nem gond. Pld a Nagyszombat elleni, Gasparik féle csapat diadalát - cikk címe: Vastaps... Két cikket a zólyombrézói Retro on tourrol... Egy cikk Nyitra városából: Nyitra idegenben.... És végül két szemelyes kedvencem - az egyik a legnehezebb MERRE GURULHAT A LABDA estrol készített cikk: Érsek, Miki és A.Szabó Laci... és végül az én No 1 témám a benmaradási mámorról - az már Világi éra.. ;-)
Avatar
chilavert
csili
csili
 
Hozzászólás: 664
Csatlakozott: 2013. szept. 12., 13:52


Re: 3/4rész:SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY... DAC-Rózsahegy

HozzászólásSzerző: masa77 Dátum: 2015. jún. 29., 10:07

Akkor ide velük :)
DAC szív

Benkő Gábor:Futballgyilkosok
Avatar
masa77
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Hozzászólás: 1653
Csatlakozott: 2008. okt. 14., 18:51
Tartózkodási hely: Dunaszerdahely


Re: 3/4rész:SAJZE SZLOVAKISE FUSZBAL, AVAGY... DAC-Rózsahegy

HozzászólásSzerző: bibicsak Dátum: 2015. jún. 30., 10:04

Kicsit tovább tartott az olvasás , oka.......a, a ,boldog és sósvizes szem.
:bravo:
Más nyelven beszélsz, más nyelven írsz, de magyarul álmodsz, magyarul sírsz
Avatar
bibicsak
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Hozzászólás: 10652
Csatlakozott: 2010. jan. 30., 15:29Vissza: PFF!!!...


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron