A képviselők jóváhagyták a klubbal kötendő szerződések tervezeteit

Tovább egyeztet a DAC és a város

 

A dunaszerdahelyi képviselőtestület tegnapi, rendkívüli ülésének egyik témája az FC DAC 1904 Rt.-vel kötendő együttműködési megállapodás és a részvényesi szerződés megtárgyalása volt. Úgy tudjuk, a képviselők elfogadták a szerződések szövegjavaslatait, amelyek azonban nem teljesen azonosak a korábban lefixáltakkal, így további egyeztetésekszükségesek.

 

„Mivel csak szövegjavaslatokat hagytuk jóvá, úgy döntöttünk, csak a szerződések aláírása után tájékoztatjuk a közvéleményt. De csupán részletkérdések maradtak nyitottak, amelyekről tárgyalnunk kell a klubbal és a befektetővel. Pontosítani kell például, hogy a jelenleg százszázalékos városi tulajdonban levő DAC-Aréna Rt. milyen parcellákat birtokol, és a részvénytársaság tulajdonrészéből mennyit vásárolmega befektető – mondta lapunknak A. Szabó László alpolgármester. – Bízom benne, hogy a megbeszélések gyorsan lezárulnak, és hamarosan megkötjük a szerződéseket. Mert csak azután vehetjük fel a város részéről a stadionépítéshez szükséges 1,6 millió eurós kölcsönt, miután aláírtuk a megállapodásokat. Időszűkében vagyunk, ugyanis az év végéig fel kellvennünkakölcsönt.”

 

A tervezet szerint az együttműködési szerződés 15 évre szólna, és tartalmazna egy opciót, hogy a DAC többségi tulajdonosa ezt további öt évre meghosszabbíthatja. A város honlapja szerint az önkormányzat évente 400 ezer euróval fogja támogatni a DAC-ot.

 

Az új stadion látványtervét még nem hozták nyilvánosságra, de a DAC-fórumon arról írnak, hogy az új pálya 90 fokkal el lesz fordítva...

(sz. z., Új Szó, 2014. október 3.)